woensdag 2 oktober 2013

Van eigen kweek...komen eten!


Vandaag hebben we in het derde en vierde leerjaar champignons , ons gratis
als educatief pakket aangeboden door 'Inagro', 'gezaaid' in een zak.
De planten 'zaaien' zich rijkelijk uit door middel van miljarden sporen. Het
zijn de gekiemde sporen die we nodig hebben om de opkweek, bestaande uit
schimmels te verkrijgen.
Zij vormen ondergronds een netwerk van draden. Na een 2-tal weekjes vertonen
zich grijsachtige draden. Bij vergroeiing leidt dit tot een vezelige
structuur zijnde de zwamvlok.
Het is uit deze vergroeide structuur dat de champignons zullen opschieten.
Na de 5de en de 7de dag wordt het geheel besprenkeld met het nodige water ,
ten einde eetbare champignons te verkrijgen.
De champignons kunnen rustig groeien achteraan in onze klas, dus niet te
warm, maar ook niet te koud. We kijken alvast uit naar onze oogst!
Gezien in de klas werd aangebracht dat champignons tal van vitamines bevat
en dus heel gezond is, werd er besloten om na de oogst champignonsoep te
maken.
Het wordt dus nog enkele dagen spannend afwachten vooraleer we deze
huishoudelijke activiteit kunnen uitvoeren. Spannend...wordt vervolgd!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten